Advies

Deze dingen kun en moet je automatiseren aan salarisadministratie

Overweeg je om jouw salarisadministratie te automatiseren? Lees dan snel verder. Om verschillende redenen kan automatische salarisadministratie namelijk erg gunstig zijn. Bepaalde werkzaamheden kun je vanwege meer efficiëntie beter overlaten aan de software oplossingen. De salarisadministratie software van AFAS is bijvoorbeeld erg geliefd. In dit artikel lees je meer over wat de automatische salarisadministratie voor jou kan betekenen. 

Berekenen van juiste salarissen

Een van de dingen waar je automatische salarisadministratie voor in kunt zetten, is het berekenen van de juiste salarissen. Met goede software hoeft dit niet meer handmatig te gebeuren. Als je de berekeningen automatisch laat plaatsvinden, ben je er minder tijd aan kwijt en worden er minder fouten gemaakt. 

In het systeem geef je aan welke werknemer gekoppeld zit aan welke CAO voorwaarden. Vervolgens wordt er per termijn automatisch berekend wat die werknemer verdient. Soms is dat een vast loon en soms gaat het om een bepaald bedrag per uur. Alles gebeurt geheel automatisch. En als je zelf iets handmatig in moet vullen kan dat zelfs worden gecontroleerd. Zo krijg je binnen de kortste keren een nauwkeurige salarisadministratie. 

Aan termijnen voldoen

Wat je daarnaast met automatische salarisadministratie kunt bereiken, is dat je altijd aan betalingstermijnen voldoet. Je werknemers krijgen op tijd hun salaris uitbetaald. Ook kan dat gelden voor zaken als de belastingaangiften die op periodieke basis moeten worden overgemaakt of ingediend. Met een software systeem kun je deadlines instellen en dit automatisch laten verlopen.  

Een geïntegreerd overzicht

Gebruik je automatische salarissoftware, dan maak je binnen het bedrijf één groot overzicht van alle administratie op het gebied van salarissen. Dat geeft een goed overzicht. Naar wens kun je dat overzicht uitbreiden. Het is zelfs mogelijk om andere software systemen aan de salarisadministratie te koppelen. Ook juridische zaken of personeelszaken kun je erbij betrekken. Dan heb je al helemaal een compleet overzicht. Die je vervolgens ook weer kunt delen met de relevante betrokkenen.