Onroerend goed

Drie manieren om geld te sparen en te investeren

Sommige mensen werken erg hard voor hun geld, terwijl het lijkt alsof anderen  zonder te veel moeite hoge bedragen bij elkaar weten te sparen. Bewust zijn van het geld dat je hebt en maandelijks overhoudt is erg belangrijk. Alleen dan kun je voor jezelf nagaan waarin je het bedrag dat overblijft wilt investeren. Wat zijn op dit moment populairste manieren om je geld in te beleggen? En waar kies jij voor?

Huizen

In Nederland is het kopen van een eigen huis veruit de meest voorkomende vorm van investeren. Dit land telt ruim 4,5 miljoen koopwoningen. Met een aandeel van 60% domineert het aantal koopwoningen in 2020. Wanneer je bijvoorbeeld een extra huis koopt om te verhuren, is het nemen van een vastgoedmanagement aan te raden voor het behalen van optimaal rendement. Of je je huis wel of niet verhuurt, vrijwel alle woningen stijgen uiteindelijk in waarde.

De bank

Het kopen van een huis is een goede investering. Maar niet iedereen is in staat om eigen woning te kopen. Met een laag inkomen of hoge schulden is het moeilijk om aan een hypotheek te komen. Toch hoeft dat geen reden te zijn om niet te sparen.  Zolang je maar goede doelen voor jezelf opstelt, kan sparen bij een bank op lange termijn een mooi bedrag opleveren.

Crypto

Heb je geen interesse in het kopen van een huis? Zelfs niet als je het verhuurt en een vastgoed management je helpt bij het behalen van een mooie winst?  En vind je het niet waard om je geld bij de bank te sparen? Dan is je geld in crypto beleggen waarschijnlijk de manier die het best bij jou past. Echter zitten daar wel meer risico’s aan verbonden dan wanneer je een huis koopt of je bank veilig bij de bank spaart.