Advies

Het outdoor reinigen van bedrijfsgebouwen, wat is belangrijk?

Het schoonmaken van het exterieur van bedrijfsgebouwen wordt vaak over het hoofd gezien of niet goed gedaan. Het moet niet genegeerd worden, maar juist vaker gedaan dan bij woningen. In commerciële gebouwen kan vuil zich ophopen, waardoor ze er voor de voorbijgangers vies of niet professioneel uitzien. Maak gebruik van gespecialiseerd schoonmaakpersoneel die de juiste producten en apparatuur voor het type buitenoppervlak van het commerciële gebouw gebruiken. Dan zal je gebouw er vlot weer geweldig uitzien. 

Waarom is het belangrijk?

De buitenkant van een commercieel gebouw weerspiegelt het bedrijf waartoe het behoort. Het verwaarlozen hiervan kan tot inkomstenderving leiden. Een schoon gebouw trekt gewoonweg meer mensen aan, of het nu klanten of medewerkers zijn.

Een professionele outdoor reiniging van gebouwen is ook voor veel soorten gebouwen een vereiste, waaronder medische voorzieningen en restaurants. Deze gebouwen moeten altijd aan specifieke wettelijke normen voldoen. Maar ook andere commerciële gebouwen, zoals winkels, kantoren en onderwijsinstellingen moeten vaker schoongemaakt worden. En hebben daarvoor de juiste zorg nodig om ze er op hun best uit te laten zien.

Hoe vaak moet het gereinigd worden?

De frequentie waarmee het exterieur van commerciële gebouwen schoongemaakt moet worden, hangt af van het type gebouw. Sommige gebouwen zullen ook intensiever schoongemaakt moeten worden. Vooral als deze panden zich bijvoorbeeld in de buurt van fabrieken of parkeerplaatsen bevinden. Dit zijn omgevingen die om hun uitgebreide vuilophoping bekend staan.

Hoe de buitenzijde van een bedrijfsgebouw schoonmaken?

Er zijn verschillende soorten bouwmaterialen waaruit een commercieel gebouw samengesteld kan zijn. Het reinigingsproces zal voor elk type iets anders zijn.

  • Stalen gevelbeplating in een kantoorgebouw kan bijvoorbeeld speciale zorg bij het wassen ervan nodig hebben. Dit geldt ook voor de kracht die daarbij gebruikt wordt. Omdat dit materiaal vrij dun kan zijn, krom kan trekken of doorboord kan worden als het verkeerd wordt behandeld. Het reinigen van de buitenkant van zo’n bedrijfsgebouw vereist vaak het gebruik van een hogedrukreiniger.
  • Bedrijfsgebouwen met metselwerk kunnen beter met een lagedruk stoomreiniger gereinigd worden. Zorg ervoor dat het bedrijf dat hiervoor uitgekozen wordt in staat is om deze reiniging professioneel uit te voeren. Aangezien er speciale apparatuur voor nodig is. Anders kunnen ze het bedrijfsgebouw beschadigen in een poging het schoon te maken.
  • In sommige gevallen kan hogedrukstoom uitkomst bieden. Deze stoom maakt dan zonder chemicaliën of reinigingsmiddelen het oppervlak schoon. Zonder het exterieur te beschadigen en vlekken te creëren. Dit proces kan echter iets langer duren, omdat elke steen individueel schoongemaakt moet worden om zo schade te voorkomen.

Breng beschermende coating en vogelpinnen aan

Het belangrijkste onderdeel van het reinigen van een buitenoppervlak is het achteraf aanbrengen van een beschermende coating. Dit beschermt het gebouw tegen toekomstige schade. En helpt door het vuil af te weren ook mee om het bedrijfsgebouw er prima uit te laten zien.

Plaats bovendien vogelpinnen op de plaatsen waar vogels kunnen landen of nestelen. Want het urinezuur in vogelpoep kan corrosie veroorzaken. Dit urinezuur is immers sterk genoeg om de verf en lak van het bedrijfspand aan te tasten. Het doet dit zelfs al binnen enkele minuten nadat het op het oppervlak aanbeland is! Het negeren van deze schade kan uiteindelijk tot kostbare problemen zoals lekken leiden.

Verwijder lelijke graffiti

Graffiti is een doorn in het oog en het zal voor een ondernemer niet prettig zijn om dit elke dag weer op zijn of haar bedrijfspand te zien. Graffiti reinigers zorgen ervoor dat deze graffiti niet meer zichtbaar is. Dit kan onder meer door er met dezelfde kleur als jouw buitenverf overheen te schilderen.

Verwijder al het onkruid, bladeren en puin

Bladeren en ander vuil op de grond kunnen zich al snel onder struiken of bomen ophopen. Waardoor jouw bedrijfsterrein er onverzorgd uitziet. Dit is vooral belangrijk als jij ramen hebt, omdat deze rommel dan altijd goed zichtbaar is.

Zorg er uiteraard voor dat er geen onkruid of gras tussen de klinkers van de bestrating op het bedrijfsterrein groeit. Dit ziet er niet alleen onprofessioneel uit, maar kan ook glad voor de voetgangers zijn die hier passeren.

 

De eerste indrukken zijn altijd belangrijk. Een schoon en opgeruimd exterieur van jouw bedrijfspand is daarom van top belang. Omdat dit het visitekaartje van jouw bedrijf is dat nieuwe klanten hun eerste indruk geeft. De bovenstaande tips vertellen jou hoe dit het beste aangepakt kan worden.