Zakelijke dienstverlening

Tips voor de beveiliging van het bedrijfspand

In bedrijven wordt hard gewerkt en nog veel te vaak wordt er niet voldoende stil gestaan bij de beveiliging van het pand. En dat is juist zo belangrijk. Criminelen worden steeds slimmer en voor je het weet dringen ze je bedrijfspand binnen met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het punt veiligheid hoog op de agenda te plaatsen. Bovendien werkt iedereen ook nog eens prettiger in een goed beveiligd pand.

In dit artikel lees je de beste tips om van jouw bedrijfspand een veilige omgeving te maken.

1- meerpuntssluiting plaatsen

Een meerpuntssluiting is veel veiliger dan een gewoon standaard slot. Zo’n sluiting heeft meerdere sluitpunten. Dat zijn er minimaal drie en maximaal vijf. Deze zitten in de deur verwerkt en het mechanisme bestrijkt de gehele lengte van de deur. Voor inbrekers is het extra moeilijk om zo’n deur te openen. Een meerpuntssluiting plaatsen draagt dus absoluut bij aan een hogere veiligheid.

2- alarmsysteem

Naast alle deuren voorzien van meerpuntssluitingen is het ook verstandig om een alarmsysteem te installeren. Deze zijn er met een code om naar binnen te komen, maar ook met bewegingssensoren zodat het gehele pand wordt gemonitord.

3- camerabewaking

Een bedrijfspand kan vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder camerabewaking. Ten eerste schrikken camera’s altijd af. En mocht er daadwerkelijk iets gebeuren rondom het pand, dan is er een mogelijkheid om de beelden terug te kijken en hopelijk een spoor naar de daders te vinden.

4- surveilleren

Omdat dat laatste vaak erg lastig is, beelden zijn vaak niet heel helder en duidelijk, wordt het aanbevolen om nog als extra veiligheid getrainde beveiligers te laten surveilleren rondom het pand. Zij weten precies waar ze op moeten letten en komen in actie indien dat nodig is.

Stap voor stap naar veiligheid

Natuurlijk kan niemand garanderen dat er nooit meer iets gebeurt. 100% veiligheid bestaat helaas niet. Maar bezig zijn met de aandachtspunten, verschillende zaken uitvoeren, is al een hele goede stap in de richting. Begin bij de bron; de deur waar een inbreker meestal binnenkomt. Zorg ervoor dat je daar als eerste een meerpuntssluiting laat plaatsen. Daarna kun je stap voor stap de overige punten doorvoeren.