Advies

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis?

Ben je eigenaar van een elektrische auto, dan heb je vast wel nagedacht over hoe je thuis de auto kunt opladen. Hierbij heb je de optie om te kiezen voor een laadpaal of een wallbox. In deze blog vertellen we je wat de voordelen zijn van het hebben van een laadstation thuis.

Gemak dient de mens

Een laadpaal of wallbox thuis betekent je auto laden op eigen stroom. Dit is zeker niet het enige voordeel. Je kunt de auto namelijk ook op ieder gewenste moment opladen. Je hoeft je hierbij niet druk te maken om eventueel uit te rijden naar een publieke laadpaal. Je kan alles doen op je eigen tijd. Op die manier ben je niet afhankelijk van de drukte of beschikbaarheid van een laadpaal op het werk, langs de snelweg of bijvoorbeeld in het winkelcentrum. Wil je het dus voor jezelf gemakkelijker maken met het opladen van een elektrische voertuig? Dan moet je kiezen voor een laadpaal thuis!

Kostenbesparend

Je auto opladen op eigen stroom klinkt misschien als een dure grap, maar als dit afgezet wordt tegen publiek laden krijgen we een ander verhaal. Het is namelijk zo dat publiek laden ervoor zorgt dat je twee tot vier keer meer moet neertellen om je auto op te laden ten opzichte van het gebruiken van een laadpaal die thuis is geïnstalleerd. Zeker als je van plan ben om te besparen of om op de centjes te letten, is het goed om serieus naar de optie van een laadpaal thuis installeren te kijken. 

Geld verdienen met je laadpaal

Je kunt je eigen laadpaal openstellen voor het grote publiek. Dit zorgt ervoor dat je ook nog eens geld kunt verdienen met je eigen laadpaal. Je zal het een en ander wel in orde moeten maken zodat eigenaren van elektrische auto’s makkelijk kunnen opladen. Het mooie van dit alles is dat bezitters van elektrische voertuigen middels een app je laadstation kunnen bereiken. Als je laadstation zich op een privéterrein bevindt, dan hoeft dit ook geen probleem te zijn. Heb je al een laadpaal thuis en wil je graag iets aan verdienen, dan kan dat uiteraard. Je kunt je eigen laadpaal gemakkelijk openstellen aan het grote publiek!