Advies

Boekhouden op de Mac

Online boekhouden

Of je nu de eigenaar van een bedrijf bent of gewoon je eigen zaken op een rijtje wilt hebben, het bijhouden van een boekhouding kan voor vele mensen een goed idee zijn. Als eigenaar van een bedrijf is het natuurlijk belangrijk om alle inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat je weet wat de stand van zaken is in het bedrijf.

Ook als particulier kan het een goed idee zijn om de dagelijkse kosten bij te houden en te zien waar de grootste lasten liggen. Voorheen werd de boekhouding vaak met de hand gedaan, wat veel werk opleverde. Tegenwoordig kan alles heel gemakkelijk met de computer gedaan worden en zijn er veel verschillende programma’s verkrijgbaar die passen bij de soort boekhouding die je wilt doen.

Windows of Mac

Veel mensen maken nog steeds gebruik van een Windows computer en de meeste boekhoudprogramma’s zijn gemaakt om met dit besturingssysteem te werken. Daarnaast wordt de Mac steeds populairder en gaan veel mensen hier steeds meer gebruik van maken. Dit vraagt soms voor een aantal aanpassingen en het kan zijn dat niet alle programma’s even goed werken op de verschillende besturingssystemen.

Gelukkig groeit de technologie steeds verder door en zijn er ook steeds meer programma’s beschikbaar die werken op zowel Windows als Mac, zodat iedereen er makkelijk gebruik van kan maken en zijn zaken goed op orde kan houden.

Altijd en overal toegang

Bij een Mac kan er vaak via de App store heel gemakkelijk een nieuw programma aangeschaft en geïnstalleerd worden op de computer. Het voordeel hierbij is ook dat het programma op meerdere Apple apparaten gezet kan worden. Zo kan er optimaal geprofiteerd worden van de aanschaf van zo’n programma en kan hij op de computer, tablet of telefoon in gebruik worden genomen. Tegenwoordig zijn er ook voor de Mac vele verschillende boekhoudprogramma’s te verkrijgen die allemaal een klein beetje anders werken.

Het is belangrijk om na te gaan voor wat voor doel je het boekprogramma wilt gebruiken, zodat je er een kan kiezen die geheel bij de wensen en behoeftes past. De meeste programma’s maken gebruik van standaard templates en sjablonen en hebben de meest gebruikte mogelijkheden makkelijk klaargezet om gebruikt te worden. De sneltoetsen zijn misschien wat anders en ook een aantal opties mogen dan anders zijn. Toch zijn er ook voor de Mac veel mogelijkheden als het gaat om eenvoudig boekhouden.